Vandring i fjällen

Vintervandra ekonomiskt

Vill man ut och vandra under vintern finns det flera sätt att spara pengar på när man gör det. Utrustningen kan dock upplevas dyr – och det är viktigt att vara selektiv i det man väljer att dra ner på.

Ofta kan det till och med löna sig långsiktigt att köpa riktigt bra utrustning på en gång. På så vis kommer den att hålla i år efter år, och kommer knappast att gå sönder lika snabbt som billig utrustning skulle göra.

Det är framför allt viktigt att satsa på kvalité gällande de produkter som ansvarar för din säkerhet.

Tips på vad man kan spara in på

Det finns vissa saker som är oerhört viktiga när man ger sig ut på vandring. Andra saker kan man hyra eller vara utan. Snöskor går utmärkt att hyra om man inte vandrar kontinuerligt. Vet man att man ska ge sig ut på vandringar i snön mycket framöver, kan det dock vara skönt att äga ett par egna riktigt bra snöskor.

Om du skall vandra är vikten relevant och att ha med sig onödig utrustning bör undvikas. Välj frystorkade rätter istället för konserver och se till att ha bra plagg som håller värmen utan att skrymma. Mycket av den utrustning som krävs för att säkert vistas i fjällmiljö eller på vandring, är överkomlig och enkel att köpa in.

Sovsäcken är ett område man helst inte bör spara in på. Det är viktigt att hålla sig varm om nätterna och att få vila ut. Välj en sovsäck som är anpassad för de utmaningar du väntar dig. Via Outdoorexperten finns en uppsjö varma sovsäckar.